Most Outstanding Takaful Company – KLIFF2017

Syukur alhamdulillah. Tahniah Zurich Takaful Malaysia Berhad yang baru sahaja memenangi anugerah “Most Outstanding Takaful Company” di Kuala Lumpur Islamic Finance Forum 2017 (KLIFF 2017).

Jutaan Terima Kasih juga buat semua para pelanggan kami yang setia dan bijak memilih operator Takaful terbaik dikalangan terbaik. Zurich Takaful (dahulunya dikenali sebagai MAA Takaful) masih gagah dan berani untuk menjadi Syarikat Takaful terbaik dalam negara.

kliff 2017

‘Reporting LIVE from the Kuala Lumpur Islamic Finance Forum Awards 2017: Zurich Takaful Malaysia Berhad is the proud recipient of The Most Outstanding Takaful Company award this year! We would like to dedicate this award to YOU – our valued customers, agents and partners. You are the reason we strive to be the best!’

Advertisements

“Minta Maaf” Tak Jadi Ambil TAKAFUL

Pagi ni dapat mesej camni..
SAYA MINTA MAAF SEBAB TAK JADI NAK AMBIL TAKAFUL

——————-
Ramai yang bila tak jadi ambil Takaful, mereka minta maaf pada ejen.

JANGAN minta maaf dengan ejen. TAPI, minta maaf dengan diri sendiri, pasangan, anak-anak & keluarga.

Saya TAK JADI ambil Takaful,
Bermakna saya TAK JADI tinggalkan wang untuk menyara hidup mereka bila saya dipanggil menghadap ilahi.

Bermakna saya TAK JADI sediakan wang untuk menyara keluarga bila saya diuji dengan LUMPUH, CACAT KEKAL @ MENGHIDAP PENYAKIT KRITIKAL dan TIADA sumber pendapatan lagi.

Bermakna saya TAK JADI sediakan dana perubatan bila perlu bayar bil hospital puluhan ribu.

Nanti, bila pengurus harta datang nak bahagikan harta kepada waris-waris anda, dia keluarkan sampul yang hanya tulis “MAAF” sahaja.

Remuk hati anak-anak dan isteri anda.

Fikir-fikirkanlah.

Siti Nor Adnien,
013 – 634 0862
Adnien.ztmb@gmail.com

#
AdnienZurich
#GemilangEmpire

Malam Anugerah Kecemerlangan KEB 2016

السلام عليكم ورحمة الله وباركاته

Syukur Alhamdulillah selesai hari bersejarah Malam Anugerah Kecemerlangan Kumpulan Era Bumi (KEB) bagi performance tahun 2016.

Kali ini dapat berdiri bersama barisan penerima-penerima KEB Diamond Club awards. Pencapaian ini dikira melalui 2 cara. Pertama melalui bilangan kes 80 dan keatas. Kedua, jumlah FYP RM60,000 dan keatas.

Bagi kategori agensi pula, syukur alhamdulillah group kami Champion bagi kategori Direct Group 2016. Tempat kedua Whole Group 2016. Segala penat lelah bersama tahun lepas telah ‘terbayar’ pada malam anugerah ini.

Penghargaan dari Ketua Agensi di bawah Kumpulan Era Bumi ini sentiasa diadakan bagi setiap tahun. Pembahagian awards terbuka kepada seramai mungkin yang layak. Salah satu batu lonjatan dalam menambah nilai positif dalam bekerja ialah apabila diberi penghargaan seperti ini.

Misi bagi tahun 2017 tetap perlu diteruskan. Kami sentiasa membuka ruang dan peluang kepada anda yang ingin mencuba dan turut serta dalam karier ini. Bersama group champion yang sentiasa positive, encourage each other to achieve more dan sama-sama menaikkan jika jatuh.

“Keep Focus, Consistent and Believe”

Malam Anugerah KEB

Siti Nor Adnien
Executive Consultant
Zurich Takaful (M) BHD
adnien.ztmb@gmail.com
013-634 0862

Peluang Kerjaya 2017

Assalamualaikum

Pelbagai ikhtiar Ketua/Penolong keluarga nak bantu keluarga dari segi ekonomi. Ada ke sesiapa lagi nak bantu pendapatan keluarga dengan cuba “Perniagaan Takaful” ?
.
.
Ya, Perniagaan Takaful. Kami boleh bagi anda cara untuk cuba kerjaya ni dalam masa 2 BULAN. Tak perlu berselindung atau terasa ditipu rupanya pergi taklimat Kerjaya Takaful. Just PM me okay! 😉
.
.
Sebab ramai sangat berkongsi masalah ekonomi keluarga, takut² nak buat biz, takut² nak cuba itu ini, memikirkan masa hadapan, stress dengan kerja punch card, kerja xde slip gaji.. CikNin pun malas dah nak berselindung, so sesape kekawan nak cuba industri ni boleh direct PM atau whatsapp saya ya, =)
.
.
.
Syarat PM:

🌼 Solat 5 waktu
🌼 21 Tahun keatas
🌼 Minima SPM
🌼 Ada sebab tersendiri
🌼 Ada keinginan/berani mencuba wpun takut

 

Terima Kasih ,

Siti Nor Adnien
013 – 634 0862
Exec. Consultant
Zurich Takaful (M) BHD

Buat “Takaful/Insurance” Loan Kereta.

Assalamualaikum w.b.t

Pernah tak you all beli kereta dan di offer “Perlindungun Insurans” untuk loan kereta.

Terus fikir takpela suami aku dah ada insurans/takaful. Asalkan kalau dia meninggal, dah tak payah fikir pasal nak bayar rumah, kereta bagai. Kereta tu pun auto aku anak² boleh guna..FREE

Dijadikan cerita, suami meninggal sebab sakit radang paru². Rupanya insuran ambil kat bank masa buat loan, cover kematian akibat KEMALANGAN sahaja.

Nak tak nak, kereta yang bayaran RM 1,500 sebulan terpaksa ditanggung isteri. 6 bulan sekali renew roadtax. Baki hutang 6 TAHUN..

Takaful Hayat pun arwah tak nak ambil sebab kerja gomen. Anak² masih kecil tak tahu apa² dan isteri terpaksa bekerja 2x dari sebelumnya..

Tak salah untuk yakin, tapi jangan terlalu yakin everything gonna be smooth kalau belum bukak polisi dan baca apa perlindungan yang dapat sebenarnya.

Sementara masih sempat, sape nak baiki perlindungan yang ada?

Call/whatsapp
013-634 0862
Adnien Nasir
Executive Consultant
Zurich Takaful (M) Bhd

Risiko “KEHILANGAN GAJI BERTERUSAN”

Risiko risiko yang akan sebabkan seseorang itu KEHILANGAN GAJI BERTERUSAN

1) Meninggal dunia awal sebelum bersara
2) Hilang upaya kekal & keseluruhan
3) Sakit kritikal yang berpanjangan (3-4 tahun)
4) Ditahan wad hospital untuk tempoh lama
5) Kehilangan anggota badan akibat kemalangan (jika ada risiko kemalangan tinggi)

Kalau ejen kasi Pelan Takaful basic coverage saja tapi sebut Income Replacement, tu pelan tak lengkap dan tak seimbang

Rujuk penasihat Takaful yang terlatih

 

NASIHAT KEWANGAN UNTUK BELIA

Sebelum nak kumpul harta / kejar passive income ke tindakan awal yg anda patut lakukan bukanlah beli hartanah / emas.

Sebab nak beli hartanah / emas, bukan saja memerlukan modal yang besar (baik down payment mahupun ansuran bulanan), tetapi yg mjadi masalah utama IA MEMERLUKAN MASA UNTUK DIKUMPUL

Orang kumpul harta, makan masa 10-20 tahun. Dalam tempoh tersebut, kalau jadi apa-apa, apakah persediaan anda nak tangani masalah-masalah kewangan anda?

 

 
Ramai orang terima nasihat tanpa fikir masa depan
Nasihat yg tak bantu jamin pendapatan berterusan kalau jadi apa-apa. Dan
Kadangkala, nasihat yg tak praktikal sukar di amalkan

✅ORANG BIJAK
Simpan sikit-sikit untuk BINA HARTA

✅ORANG LEBIH BIJAK
Bina Harta dulu, Baru simpan sikit-sikit

Macam mana nak bina harta dulu?
BELI TAKAFUL INCOME REPLACEMENT & MEDICAL CARD

Baru simpan & labur sikit-sikit
Dengan cara ni, harta sudah tersedia kalau jadi apa-apa
Tak perlu korek simpanan sana sini
Tak perlu jual atau tebus harta kerana perlukan cash

Pampasan 700,000 + 50,000 KWSP = 750,000
Kalau dilabur semula pada kadar 8% setahun
Akan menghasilkan pulangan 60,000 TIAP-TIAP TAHUN! 

Dan paling best, modal diperlukan tak sampai 10% dari gaji bulanan 5,000 pun. Dah buat takaful protection, Baru simpan & labur bagi 10%-20% dari gaji bulanan 5,000 pun.

Dah buat takaful protection, baru simpan & labur lagi 10%-20%. Baki 70% gaji anda nak buat apa, buat lah. 😊

Cubalah. Ramai dah berjaya ☺

Call/whatsapp
013-634 0862
Adnien Nasir
Executive Consultant
Zurich Takaful (M) Bhd

 

Serangan Kehidupan

Kebelakangan ni banyak news berkaitan kemalangan, serangan sakit kritikal, hilang upaya kekal dan kekangan kewangan akibat musibah yang datang tanpa diduga. Serangan kehidupan datang tanpa dipinta
.
.
Bagaimana sekiranya ia berlaku pada diri kita atau ahli keluarga terdekat Sahabat handai dan jiran tetangga
.
.
Disaat ada diri yang hilang pekerjaan akibat sakit kritikal,
Ada anak² yang kehilangan ibubapa sekelip mata,
Ada pencari nafkah utama hilang upaya kekal akibat jatuh pokok/kemalangan jalan raya
.
.
Berapa banyakkah dana sumbangan yang mampu kita hulurka Berapa lamakah simpanan yang telah kita kumpul mampu bertahan ketika musibah melanda 😫
.
.
Sudahkah anda mendaftar *Pelan Penggantian Pendapatan* bagi menerima pampasan gaji/pendapatan ketika ditimpa musibah hilang upaya kekal / kematian.
.
.
Sudahkah anda semak pampasan terakhir Penyakit Kritikal dalam polisi lama yang telah anda ambil sejak mula bekerja dahulu
.
.
Kebelakangan ini juga, terdapat beberapa kes polisi yg telah *luput* sanggup menggunakan wang simpanan bagi membayar tunggakan takaful, bagi mendapat pampasan yg jumlahnya 30 kali ganda dari dana simpanan yg dia ada.
.
.
Bersedia awal lebih baik dari tidak bersedia langsung
.
.
Rancang perlindungan takaful dan Khairat Kematian anda sementara masih sihat dan berkemampuan.
.
.
Risiko-risiko kehidupan menyerang tidak kira siapa dan boleh menyerang setiap hari.


Hubungi 📞

013-6340862
Adnien Nasir
Zurich Takaful

Pelan Perlindungan Kemalangan Diri

Persediaan untuk sesuatu yang tidak dijangka

Sesuatu yang tidak dijangka boleh berlaku dalam sekelip mata tanpa kita sedari. Begitu juga dengan kehidupan seseorang itu, ia boleh berubah tanpa diduga.

Persiapkan diri anda untuk penyelesaian kewangan terbaik ketika berurusan di saat-saat yang tidak diduga dan membebankan dengan PATINA2016.

Apa yang membuatkan Pelan Perlindungan Kemalangan Diri ini unik?

Pelan Perlindungan Kemalangan diri yang dikenali sebagai PATINA2016 ini merupakan satu pelan Takaful Keluarga Kemalangan Diri Standalone yang direka khas untuk memenuhi keperluan perlindungan anda. Ia menyediakan faedah perlindungan 24 jam untuk kematian akibat semua sebab dan kecederaan yang disebabkan oleh kemalangan. Produk mampu milik ini dilengkapi dengan beberapa pelan untuk dipilih, bergantung kepada umur, jantina, dan kelas pekerjaan.

Dengan 20% Diskaun Loyalti*, PATINA2016 adalah satu pelan yang mesti dimiliki!

Berikut merupakan Indeks Kemalangan & Kematian di Malaysia.

indeks-kematian-kemalangan

Mari kita lihat kategori pekerjaan dan senarai perlindungan beserta harga bagi perlindungan kemalangan diri.

patina-1

patina-2

Sibuk dengan projek di tempat kerja?

Perlindungan sepanjang masa untuk Jurutera Pembinaan yang berusia 35 tahun. Penyediaan perlindungan hibah sehingga RM300,000 buat keluarga sekiranya hilang punca pendapatan dari ketua keluarga.

Serendah RM 2.44* sehari anda boleh mewujudkan Perlindungan Kemalangan Diri yang melindungi anda setiap masa.

 

patina-3patina-4

Anda ketua keluarga yang prihatin?

Mari kita lihat harga bagi Ketua Keluarga & pasangan yang berusia 30 – 49 tahun.

Ya! Serendah RM 1.63* sahaja sehari! Wow!

 

patina-5patina-6

 

Tahukah anda?
Dengan hanya RM 0.94 sen sehari anda boleh mewujudkan satu perlindungan kemalangan diri sehingga RM 120,000 secara hibah!

 

patina-7patina-8

Adnien  Nasir
013 – 6340862
ZurichTakaful

Hikmah Saling Berkenalan & Membantu

Salam Jumaat.

Hikmah yang besar Islam menggalakkan kita untuk saling bantu membantu, ziarah menziarahi sanak saudara dan mengalihkan sedikit bahagian ‘rezeki pendapatan’ kita untuk orang lain.

Ketika masih hidup, kita boleh melakukan semua perkara bersendirian.

Tetapi, saat bertukarnya jasad kita dari seorang manusia kepada jenazah, semua perkara diambil alih oleh orang sekeliling. Dari pakaian, mandi, kewangan dan sebagainya. Terutamanya dari segi pengurusan hutang si mati.

Membayar balik hutang adalah sesuatu yang wajib dilakukan sehingga harta orang yang sudah meninggal dunia pun perlu ditolakkan hutang-piutang mereka terlebih dulu, sebelum diagihkan kepada waris. Hal ini disebut dalam ayat 11, Surah an-Nisa’.

Allah perintahkan kamu mengenai (pembahagian harta pusaka untuk) anak-anak kamu, iaitu bahagian seorang anak lelaki menyamai bahagian dua orang anak perempuan.

Tetapi jika anak-anak perempuan itu lebih dari dua, maka bahagian mereka ialah dua pertiga dari harta yang ditinggalkan oleh si mati. Dan jika anak perempuan itu seorang sahaja, maka bahagiannya ialah satu perdua (separuh) harta itu.

Dan bagi ibu bapa (si mati), tiap-tiap seorang dari keduanya: satu perenam dari harta yang ditinggalkan oleh si mati, jika si mati itu mempunyai anak.

Tetapi jika si mati tidak mempunyai anak, sedang yang mewarisinya hanyalah kedua ibu bapanya, maka bahagian ibunya ialah satu pertiga.

Kalau pula si mati itu mempunyai beberapa orang saudara (adik-beradik), maka bahagian ibunya ialah satu perenam. (Pembahagian itu) ialah sesudah diselesaikan wasiat yang telah diwasiatkan oleh si mati, dan sesudah dibayarkan hutangnya.

lbu-bapa kamu dan anak-anak kamu, kamu tidak mengetahui siapa di antaranya yang lebih dekat serta banyak manfaatnya kepada kamu (Pembahagian harta pusaka dan penentuan bahagian masing-masing seperti yang diterangkan itu ialah) ketetapan dari Allah; sesungguhnya Allah adalah Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana.

 

Hari ini mungkin terdetik sedikit kira² untuk meninggalkan Pampasan #HibahTakaful buat waris, atas alasan mengajar waris untuk berdikari. Sedangkan segala urusan dunia akan diambil alih dan diselesaikan oleh ahli waris, bagi kelancaran ‘urusan arwah disana’ pula.

Hari ini mungkin terdetik sedikit kira² untuk mengumpul harta hanya untuk anak dan isteri atas alasan senang urusan mereka nanti. Sedangkan didalam bahagian faraid itu ada 25 ahli yg layak menerima bahagiannya!

Percayalah, ISLAM itu INDAH dan Memudahkan.

Ketepikan adat budaya yang bertentangan syariat, pandanglah dari sisi pengurusan dunia dan akhirat, permudah dan jangan susah-susahkan.

Adnien  Nasir
013 – 6340862
ZurichTakaful