NASIHAT KEWANGAN UNTUK BELIA

Sebelum nak kumpul harta / kejar passive income ke tindakan awal yg anda patut lakukan bukanlah beli hartanah / emas.

Sebab nak beli hartanah / emas, bukan saja memerlukan modal yang besar (baik down payment mahupun ansuran bulanan), tetapi yg mjadi masalah utama IA MEMERLUKAN MASA UNTUK DIKUMPUL

Orang kumpul harta, makan masa 10-20 tahun. Dalam tempoh tersebut, kalau jadi apa-apa, apakah persediaan anda nak tangani masalah-masalah kewangan anda?

 

 
Ramai orang terima nasihat tanpa fikir masa depan
Nasihat yg tak bantu jamin pendapatan berterusan kalau jadi apa-apa. Dan
Kadangkala, nasihat yg tak praktikal sukar di amalkan

✅ORANG BIJAK
Simpan sikit-sikit untuk BINA HARTA

✅ORANG LEBIH BIJAK
Bina Harta dulu, Baru simpan sikit-sikit

Macam mana nak bina harta dulu?
BELI TAKAFUL INCOME REPLACEMENT & MEDICAL CARD

Baru simpan & labur sikit-sikit
Dengan cara ni, harta sudah tersedia kalau jadi apa-apa
Tak perlu korek simpanan sana sini
Tak perlu jual atau tebus harta kerana perlukan cash

Pampasan 700,000 + 50,000 KWSP = 750,000
Kalau dilabur semula pada kadar 8% setahun
Akan menghasilkan pulangan 60,000 TIAP-TIAP TAHUN! 

Dan paling best, modal diperlukan tak sampai 10% dari gaji bulanan 5,000 pun. Dah buat takaful protection, Baru simpan & labur bagi 10%-20% dari gaji bulanan 5,000 pun.

Dah buat takaful protection, baru simpan & labur lagi 10%-20%. Baki 70% gaji anda nak buat apa, buat lah. 😊

Cubalah. Ramai dah berjaya ☺

Call/whatsapp
013-634 0862
Adnien Nasir
Executive Consultant
Zurich Takaful (M) Bhd