Buat “Takaful/Insurance” Loan Kereta.

Assalamualaikum w.b.t

Pernah tak you all beli kereta dan di offer “Perlindungun Insurans” untuk loan kereta.

Terus fikir takpela suami aku dah ada insurans/takaful. Asalkan kalau dia meninggal, dah tak payah fikir pasal nak bayar rumah, kereta bagai. Kereta tu pun auto aku anak² boleh guna..FREE

Dijadikan cerita, suami meninggal sebab sakit radang paru². Rupanya insuran ambil kat bank masa buat loan, cover kematian akibat KEMALANGAN sahaja.

Nak tak nak, kereta yang bayaran RM 1,500 sebulan terpaksa ditanggung isteri. 6 bulan sekali renew roadtax. Baki hutang 6 TAHUN..

Takaful Hayat pun arwah tak nak ambil sebab kerja gomen. Anak² masih kecil tak tahu apa² dan isteri terpaksa bekerja 2x dari sebelumnya..

Tak salah untuk yakin, tapi jangan terlalu yakin everything gonna be smooth kalau belum bukak polisi dan baca apa perlindungan yang dapat sebenarnya.

Sementara masih sempat, sape nak baiki perlindungan yang ada?

Call/whatsapp
013-634 0862
Adnien Nasir
Executive Consultant
Zurich Takaful (M) Bhd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s