Peluang Kerjaya 2017

Assalamualaikum

Pelbagai ikhtiar Ketua/Penolong keluarga nak bantu keluarga dari segi ekonomi. Ada ke sesiapa lagi nak bantu pendapatan keluarga dengan cuba “Perniagaan Takaful” ?
.
.
Ya, Perniagaan Takaful. Kami boleh bagi anda cara untuk cuba kerjaya ni dalam masa 2 BULAN. Tak perlu berselindung atau terasa ditipu rupanya pergi taklimat Kerjaya Takaful. Just PM me okay! 😉
.
.
Sebab ramai sangat berkongsi masalah ekonomi keluarga, takut² nak buat biz, takut² nak cuba itu ini, memikirkan masa hadapan, stress dengan kerja punch card, kerja xde slip gaji.. CikNin pun malas dah nak berselindung, so sesape kekawan nak cuba industri ni boleh direct PM atau whatsapp saya ya, =)
.
.
.
Syarat PM:

🌼 Solat 5 waktu
🌼 21 Tahun keatas
🌼 Minima SPM
🌼 Ada sebab tersendiri
🌼 Ada keinginan/berani mencuba wpun takut

 

Terima Kasih ,

Siti Nor Adnien
013 – 634 0862
Exec. Consultant
Zurich Takaful (M) BHD

Advertisements

NASIHAT KEWANGAN UNTUK BELIA

Sebelum nak kumpul harta / kejar passive income ke tindakan awal yg anda patut lakukan bukanlah beli hartanah / emas.

Sebab nak beli hartanah / emas, bukan saja memerlukan modal yang besar (baik down payment mahupun ansuran bulanan), tetapi yg mjadi masalah utama IA MEMERLUKAN MASA UNTUK DIKUMPUL

Orang kumpul harta, makan masa 10-20 tahun. Dalam tempoh tersebut, kalau jadi apa-apa, apakah persediaan anda nak tangani masalah-masalah kewangan anda?

 

 
Ramai orang terima nasihat tanpa fikir masa depan
Nasihat yg tak bantu jamin pendapatan berterusan kalau jadi apa-apa. Dan
Kadangkala, nasihat yg tak praktikal sukar di amalkan

✅ORANG BIJAK
Simpan sikit-sikit untuk BINA HARTA

✅ORANG LEBIH BIJAK
Bina Harta dulu, Baru simpan sikit-sikit

Macam mana nak bina harta dulu?
BELI TAKAFUL INCOME REPLACEMENT & MEDICAL CARD

Baru simpan & labur sikit-sikit
Dengan cara ni, harta sudah tersedia kalau jadi apa-apa
Tak perlu korek simpanan sana sini
Tak perlu jual atau tebus harta kerana perlukan cash

Pampasan 700,000 + 50,000 KWSP = 750,000
Kalau dilabur semula pada kadar 8% setahun
Akan menghasilkan pulangan 60,000 TIAP-TIAP TAHUN! 

Dan paling best, modal diperlukan tak sampai 10% dari gaji bulanan 5,000 pun. Dah buat takaful protection, Baru simpan & labur bagi 10%-20% dari gaji bulanan 5,000 pun.

Dah buat takaful protection, baru simpan & labur lagi 10%-20%. Baki 70% gaji anda nak buat apa, buat lah. 😊

Cubalah. Ramai dah berjaya ☺

Call/whatsapp
013-634 0862
Adnien Nasir
Executive Consultant
Zurich Takaful (M) Bhd

 

Serangan Kehidupan

Kebelakangan ni banyak news berkaitan kemalangan, serangan sakit kritikal, hilang upaya kekal dan kekangan kewangan akibat musibah yang datang tanpa diduga. Serangan kehidupan datang tanpa dipinta
.
.
Bagaimana sekiranya ia berlaku pada diri kita atau ahli keluarga terdekat Sahabat handai dan jiran tetangga
.
.
Disaat ada diri yang hilang pekerjaan akibat sakit kritikal,
Ada anak² yang kehilangan ibubapa sekelip mata,
Ada pencari nafkah utama hilang upaya kekal akibat jatuh pokok/kemalangan jalan raya
.
.
Berapa banyakkah dana sumbangan yang mampu kita hulurka Berapa lamakah simpanan yang telah kita kumpul mampu bertahan ketika musibah melanda 😫
.
.
Sudahkah anda mendaftar *Pelan Penggantian Pendapatan* bagi menerima pampasan gaji/pendapatan ketika ditimpa musibah hilang upaya kekal / kematian.
.
.
Sudahkah anda semak pampasan terakhir Penyakit Kritikal dalam polisi lama yang telah anda ambil sejak mula bekerja dahulu
.
.
Kebelakangan ini juga, terdapat beberapa kes polisi yg telah *luput* sanggup menggunakan wang simpanan bagi membayar tunggakan takaful, bagi mendapat pampasan yg jumlahnya 30 kali ganda dari dana simpanan yg dia ada.
.
.
Bersedia awal lebih baik dari tidak bersedia langsung
.
.
Rancang perlindungan takaful dan Khairat Kematian anda sementara masih sihat dan berkemampuan.
.
.
Risiko-risiko kehidupan menyerang tidak kira siapa dan boleh menyerang setiap hari.


Hubungi 📞

013-6340862
Adnien Nasir
Zurich Takaful

Pelan Perlindungan Kemalangan Diri

Persediaan untuk sesuatu yang tidak dijangka

Sesuatu yang tidak dijangka boleh berlaku dalam sekelip mata tanpa kita sedari. Begitu juga dengan kehidupan seseorang itu, ia boleh berubah tanpa diduga.

Persiapkan diri anda untuk penyelesaian kewangan terbaik ketika berurusan di saat-saat yang tidak diduga dan membebankan dengan PATINA2016.

Apa yang membuatkan Pelan Perlindungan Kemalangan Diri ini unik?

Pelan Perlindungan Kemalangan diri yang dikenali sebagai PATINA2016 ini merupakan satu pelan Takaful Keluarga Kemalangan Diri Standalone yang direka khas untuk memenuhi keperluan perlindungan anda. Ia menyediakan faedah perlindungan 24 jam untuk kematian akibat semua sebab dan kecederaan yang disebabkan oleh kemalangan. Produk mampu milik ini dilengkapi dengan beberapa pelan untuk dipilih, bergantung kepada umur, jantina, dan kelas pekerjaan.

Dengan 20% Diskaun Loyalti*, PATINA2016 adalah satu pelan yang mesti dimiliki!

Berikut merupakan Indeks Kemalangan & Kematian di Malaysia.

indeks-kematian-kemalangan

Mari kita lihat kategori pekerjaan dan senarai perlindungan beserta harga bagi perlindungan kemalangan diri.

patina-1

patina-2

Sibuk dengan projek di tempat kerja?

Perlindungan sepanjang masa untuk Jurutera Pembinaan yang berusia 35 tahun. Penyediaan perlindungan hibah sehingga RM300,000 buat keluarga sekiranya hilang punca pendapatan dari ketua keluarga.

Serendah RM 2.44* sehari anda boleh mewujudkan Perlindungan Kemalangan Diri yang melindungi anda setiap masa.

 

patina-3patina-4

Anda ketua keluarga yang prihatin?

Mari kita lihat harga bagi Ketua Keluarga & pasangan yang berusia 30 – 49 tahun.

Ya! Serendah RM 1.63* sahaja sehari! Wow!

 

patina-5patina-6

 

Tahukah anda?
Dengan hanya RM 0.94 sen sehari anda boleh mewujudkan satu perlindungan kemalangan diri sehingga RM 120,000 secara hibah!

 

patina-7patina-8

Adnien  Nasir
013 – 6340862
ZurichTakaful

Kemana pergi duit Takaful yang dibayar tiap-tiap tahun?

Kemana pergi duit Takaful yang dibayar tiap-tiap tahun?

Aku sihat jeee. Tak sakit pun. Mana pergi duit aku? Aku haramkan sapa guna. Tak guna punya takaful!

“Sabar bang, abang ambik takaful sebab apa? Abang mungkin dah salah faham konsep takaful. Abang mungkin lupa kenapa abang ambil takaful..atau mungkin abang ambik dulu ketika waras. Ehh”

Takaful ni konsepnya ibarat menyimpan ramai² dalam satu tabung.

Ditakdirkan Allah ada salah seorang penyimpan ditimpa musibah kematian. Bahagian pengurusan dana simpanan tadi menjalankan tugas dengan membayar wang pampasan kematian kepada ahli waris si mati.

Bahagian Pengurusan Dana ialah syarikat takaful yang menguruskan tabung peserta seperti contoh Syarikat MAA Takaful, Syarikat Zurich Takaful Malaysia Berhad.

Ahli-ahli penyumbang lain lah yang turut menyumbang. Secara tidak langsung, ahli penyimpan lain telah membuat jariah, sumbangan berupa wang tunai kepada keluarga mangsa.

Kalau abang tak nak terlibat, baiklah abang undur diri. Berlaku apa-apa musibah akan datang pun biarlah anak bini abang tanggung sendiri. 🙂

We do what is right!

‪#‎zurichtakaful‬
‪#‎gemilangempire‬

..oh macam tu ya? Okay² abang halalkan…

Orang Muda Tak Perlu Takaful?

“Saya masih muda dan sihat, tak perlu rushing untuk ambil takaful=)

Alhamdulillah. Inilah PUNCA UTAMA awak perlukan perlindungan takaful hari ini.

Kemalangan atau penyakit kecil boleh mengubah kehidupan kita dalam sekelip mata, dan 2 perkara ini awak tak boleh jamin 100% bilakah akan berlaku atau langsung tidak akan berlaku.

Dan sekiranya berlaku 2 perkara ini, ataupun ketika awak sudah berusia baru nak ambil takaful, mungkin awak:

1. Perlu bayar takaful dengan jumlah yang TINGGI
2. TERPAKSA potong bil astro, wifi, insurans kereta dll.

disebabkan keadaan buruk yang menimpa..

(Dalam perlindungan takaful, terdapat 2 perkara yang akan melindungi “Bayaran Takaful” dan “Pilihan Perlindungan Risiko” awak) =)

#GemilangEmpire
#Zurich #MAA

Siti Nor Adnien
013-634 0862
Consultant

Jengka dan Kemalangan Jiwa..

Jengka dan Kemalangan Jiwa..

Kehilangan anggota keluarga utama memberi kesan yang besar kepada keluarga.

Hilangnya Pencari nafkah bersama hilangnya pendapatan..

Kematian bukanlah satu masalah, yang menjadi masalah ialah waris yang ditinggalkan

Harus bagaimana kita lakukan. Segalanya sudah ketentuan dari Tuhan..

Kita tidak mampu mengubah atau mengatur Takdir, tetapi kita mampu merancang.. Namun, sebaik-baik Perancang hanyalah Pencipta

Dapatkan Pelan Perlindungan Takaful akibat Kemalangan dengan Pampasan Hibah terhadap keluarga tersayang.. Sebagai pengganti pendapatan sekiranya esok tiada lagi hari untuk bekerja.

– Pampasan Kematian (Hibah) akibat kemalangan sehingga RM 1juta
– Pampasan Hilang Anggota / Hilang Upaya sehingga RM 1 juta
– Pampasan Mingguan (MC) sehingga RM 600/minggu
– Pampasan Elaun Hospital sehingga RM300/hari
– Bayaran Ambulans – RM 500 (setiap kemalangan)
– Bayaran balik perubatan sehingga RM 15,000 (setiap tahun)
– Pampasan Patah Tulang / Kelecuran sehingga RM50,000
– Pampasan Rawatan Alternatif sehingga RM600

dan SATU-satunya syarikat Takaful yang memberi Pampasan Kematian Semua Sebab (Selain Kemalangan) sehingga RM200,000 (HIBAH)

+ Caruman RENDAH
+ Perlindungan TINGGI
+ Syarat : SIHAT
+ Terbuka : Pelajar Sekolah (11 Tahun keatas)
+ Terbuka : Bekerja sendiri / kerajaan
+ Satu-satunya Pelan Kemalangan Diri memberi DISKAUN LOYALTI
+ 20% Jika Tiada Tuntutan dibuat (Tahun ke3)

PATINA

 

Jengka dan Kemalangan Jiwa

Hampir 11 tahun aku menetap di Bandar Jengka, Pahang. Bersama ayah dan ibu, mereka berhijrah dari Kelantan. Bukanlah warga Felda dan hanya bekerja sendiri bagi mencari nafkah pendapatan.

Orang sering tanya, ada apa di Bandar Jengka? 😀
Jawab ku slumber, ada UiTM, Pasaraya u-Mart, Sekolah-sekolah, beberapa kawasan perumahan, dan Jabatan-jabatan utama. Paling terbaru ialah Stadium Bola Tun Abdul Razak yang akan dibanjiri penonton dan kenderaan di Bandar Jengka.

Bila sebut Bandar Jengka, untuk masuk ke sini WAJIB melalui 2 lorong laluan jalan jengka2. Disekelilingnya tanaman sawit. Jika dulu, ada juga tanaman getah. Dari Kuantan, Maran melalui Jengka 5, 3, 4, 2 dan dari Kuala Lumpur/Temerloh melalui Jengka 19, 18, 17, 20, 16, 15, 14 . (Kesemuanya ada 25 buah Jengka!)

Walaupun Jengka merupakan kawasan tanah yang luas, tetapi tidak pada laluan yang utama. Dari dulu hingga ke hari ini, ada sahaja berita berkaitan kemalangan jiwa yang meragut nyawa dan bahagia keluarga. Namun, kematian bukanlah pemisah hubungan dalam keluarga kerana kehidupan didunia hanya sementara. (Al-fatihah)

 

Kita tidak boleh mengubah atau mengatur Takdir, namun kita mampu merancang. Dan sebaik-baik Perancang hanyalah Pencipta, Allah Azza wajalla..

Pelbagai inisiatif penduduk setempat memohon untuk melebarkan jalanraya. Namun, masih belum ada perubahan dari mana-mana pihak yang berkaitan dan bertanggungjawab.

Namun, perancangan individu dan keluarga juga amat penting bagi melindungi diri dan keluarga sekiranya ditakdir Allah hilang upaya atau nyawa jika ditimpa musibah kemalangan jalan raya. Kehilangan anggota keluarga utama akan memberi kesan yang amat

Taksub

Taksub kata kau? Hehe  Bukan Taksub dengan Company

Tetapi

Kita diberi pilihan untuk mendapatkan Perlindungan Terbaik buat diri dan keluarga. Mengapa tidak memilih yang terbaik jika ada Takaful yang menawarkan Perlindungan Penyakit Kritikal sehingga 46 jenis ?

AMARAN !

Hanya tinggal beberapa hari Tawaran ini akan berakhir…

Sedih Sis kalau tak dapat tolong uols dapatkan Perlindungan Takaful bagi 46 Jenis Penyakit ni.. Lepas ni, kembali normal. Bank Negara Malaysia dah selaraskan semua syarikat takaful hanya cover 36 JENIS PENYAKIT KRITIKAL

Tetapi, jangan risau kepada sesiapa yang kontrak polisinya 46 Jenis kerana MAA masih cover 46 JENIS PENYAKIT KRITIKAL kelak

So, untung siapa? Fikir-fikirkan dan submit segera.. 🙂

Ini bukan kisah Taksub dengan Company yang sememangnya the one & only Takaful Operator that offers 46 CRITICAL ILLNESSESS coverage in Malaysia 😀

#Peace

46

Assalamualaikum 2016 #1

Alhamdulillah. Masih diberi nafas oleh Ilahi untuk menerus kehidupan di muka bumi. Tahun Baru 🙂

kickoff

Berpeluang hadir ke #Kikof Kuala Lumpur Kick Off 2016 (lepas attend kelas FGC). Ambik aura orang KL 😉

Berakhir 6 bulan pertama kehidupan sebagai Konsultan di MAA TAKAFUL BERHAD.

Ternyata, pelbagai cabaran, pengalaman dan perkara baru yang diperoleh secara langsung dan tidak langsung. 🙂

Melihat kepada otai-otai lama yang bertahan hingga berpuluh tahun, terasa diri jauh sentiasa memerlukan kan ‘sokongan’ dan ‘kekuatan’, untuk berada di medan ‘dakwah takaful’

10649476_1044504148903000_4075444782113026725_n

Semoga Allah memberkati setiap dari staf, agent, pelanggan takaful dan seluruh hamba-hambaNya yang sentiasa mengharap keredhaan dan ‘sokongan’ dari Nya.

Terima Kasih juga buat semua pelanggan yang mempercayai kami 🙂

Because MAA is always wonderful,
We Do What Is Right !!

Alhamdulillah ala kulli hal

AdnienNasir,
Assalamualaikum 2016 🙂